Mór Fajták Mór Winery Wine Alkohol

A Mór Winery egyike azoknak a helyi borászatoknak, amelyek a közeli Moor-hegységben teremő különleges terroirjának köszönhetően váltak ismertté. A helyi kerti szőlőültetvények több szőlőfajta termését dolgozzák fel, így a borok gazdag, rétegzett jellemzőkkel rendelkeznek. Az itt előállított italok során a természetes erjesztés és a fagyasztott kerekítés kombinációja segíti elő a gazdag aromát és a kiegyensúlyozott savasságot. A borászat szilárd, a termelés során a kézzel származó szőlőket hasznosítva, a Mór Winery minden évben egyedi kóstolási élményt kínál.

A Moor szőlőfajták sokfélesége

A Mór Winery kínálatának szíve a Moor nevű szőlőfajták, amelyeket a hegyvidéki klíma és a szőlőföldek kémiai összetétele határoz meg. Ezek a fajták több különböző színű és aromás szőlőt foglalnak magukba, és mindegyik más-más karaktert hoz a palackba. Az itt dolgozó borkészítők alaposan ismerik a Moor szőlőfajták évszázados hagyományait és modern feldolgozási technikáit, melyekkel a legkifinomultabb borokat állítják elő.

  • Rózsa-Moor: szép rózsaszínű, gyümölcsös illattal, finom pörztes jegyekkel.
  • Szivárvány-Moor: élénk vörös, csillogó szín, fűszeres, mézes árnyalatok.
  • Láng-Moor: intenzív, mély színű, erős tanninnal és hosszú fennmaradó ízvel.
  • Gyenge-Moor: könnyed, fűszeres, gyümölcsös, könnyen elfogyó, nyári ital.

Moor és a borkészítési folyamat

A Moor szőlőfajták feldolgozása során a borkészítők több technikai lépést követnek, amelyek egyaránt szolgálják a minőség és a terroir jellegzetességeinek megőrzését. A szőlő származtatása után a leveleket, a szárakat és a díszöveteket precízen távolítják el, hogy a kerekítési folyamat során csak a legpuhább szőlőhullámok maradjanak. A kerekítés során a Moor szőlőhullámokat fokozatosan fagyasztják, majd a hideg hullámból származó szőlőpor finom hangolást tesz lehetővé.

„A Moor szőlőfajták a borkészítésben való előnyös alkalmazása a borkészítők tudatos döntésének eredménye. A természetes erjesztés és a fagyasztott kerekítés kombinációja a Moor borkészítésben új szintre emeli a szőlő aromáit.”

A Moor szőlőfajták egyedi aromái

Az aromatikus profilok a Moor szőlőfajták egyik meghatározó jellemzője. Az ízek kombinációja a Mór Winery borait nemcsak egyedivé, hanem gazdag élménnyé teszi, ami a borkedvelők körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Moor fajták aromái között a gyümölcsesség, a fűszeresség, a virágos árnyalatok és a földes karakter egyaránt megtalálható. A borkészítők célja, hogy a Moor szőlőből kiváló minőségű, szellemes, érett, aromás és finom borokat hozzanak létre.

Alkohol és a Moor szőlőfajták

A Moor szőlőfajták terméséből készült borok alkoholmennyisége változatos, a típusoktól és az évjárattól függően. A Mór Winery minden évben egyedi eljárást alkalmaz az alkoholmennyiség meghatározásához, amely a szőlő szénsavkölcsönzését és a szőlőporos anyagok mélyítését is tartalmazza. A borkészítők célja, hogy a Moor szőlőből készült italok megfelelő alkoholmértékűek legyenek, és a minőségük, aromájuk és karakterük meghatározza a végső terméket. A Mór Winery borkészítési eljárásának célja, hogy a borkedvelők számára egy szép, aromás és minőségi borkalkózatot biztosítson.

  1. Fagyasztott kerekítés – Az első lépés a Moor szőlőből származó borokhoz a fagyasztott kerekítés, amelynek célja a szőlő aromák megtartása.
  2. Természetes erjesztés – A Moor szőlőből származó borokat erjesztik természetes módon, a szőlő szén-dioxidkeltő tápanyagait használva, így a borkészítés során a borkedvelők számára az összes kémiai és szén-dioxid összetevőt a borkeljesítők szerves részeként használják.
  3. Alkoholmérleg – A borkészítők a Moor szőlőből származó borok alkoholtartalmát a borkedvelők igényei szerint határozzák meg. A borkészítés során a borkedvelők számára a minőségi borokhoz egy kis alkoholmennyiség is tartozik.
  4. Futárás – A borkészítők a Moor szőlőből származó borokhoz a futárás határát meghatározzák. A futárás során a borkedvelők számára a minőségi borokhoz egy kicsit hosszabb időt biztosítanak, ami a borkedvelők számára biztosítja a minőségi borokhoz.
borvadasz_hu
borvadasz_hu
Articles: 2183

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük